Dodatkowy immobiliser

Gąszcz kabelków

Moderatorzy: MalaMi, Administracja

Dodatkowy immobiliser

Postprzez wojtas91 » 2012-10-12, 22:22

Hej :) Ktoś bawił sie z takim dodatkowym immobiliser'em na tzn przycisk? Że gdy nie wcisnie sie przycisku auto nie odpali... ;) Ciekawi mnie to czy duzo roboty a chciałbym zrobic :lol:
Avatar użytkownika
wojtas91
220 km/h
 
Posty: 292
Dołączył(a): 2010-04-24, 10:52
Lokalizacja: Wschowa

Reklama

Części samochodowe iParts

Re: Dodatkowy immobiliser

Postprzez Tygrysica » 2012-10-13, 15:05

chodzi Ci o tzw odcinkę ;) z tego co się orientowałam to elektryk za jakieś 200-250 powinien Ci to zrobić, chodzi o podłaczenie jednego z kabli od stacyjki do przełącznika i tyle ;)
Obrazek

Jeden model, jedna pasja, dwa kluby!!!

Zapraszam do zapoznania się z Regulaminem
Avatar użytkownika
Tygrysica
Administrator
 
Posty: 2983
Dołączył(a): 2009-08-17, 22:57
Lokalizacja: WPR/Warszawa

Re: Dodatkowy immobiliser

Postprzez Tycjan » 2012-10-13, 15:38

zalozenie wylacznika za 200pln... takie cos to sam w 15 min kazdy zrobi wliczajac rozkrecenie i skrecenie paru plastikow za cene wylacznika czyli max dycha

sa ciekawe zabezpieczenia typu wrzucony odpowiedni bieg, wcisniety hamulec lub sprzeglo albo inna kombinacja czy tez ich polaczenie, zabawnie sie robi jak ktos znajomy odpala i ani nie drgnie ty wsiadasz i jakby nigdy nic odpalasz
Tigra miłością, jazda Nią radością. A spalanie? A hu* ze spalaniem! :P
Obrazek
Avatar użytkownika
Tycjan
220 km/h
 
Posty: 1182
Dołączył(a): 2008-11-06, 13:08
Lokalizacja: Podkarpacie

Re: Dodatkowy immobiliser

Postprzez Tygrysica » 2012-10-13, 18:56

właśnie dlatego napisałam ile za coś takiego biorą elektrycy ;) każde dodatkowe zabezpieczenie to większa szansa, że tygrys nam nie zginie dlatego też planuję wprowadzić jakieś dodatkowe zabezpieczenia przed wiosną :D
Obrazek

Jeden model, jedna pasja, dwa kluby!!!

Zapraszam do zapoznania się z Regulaminem
Avatar użytkownika
Tygrysica
Administrator
 
Posty: 2983
Dołączył(a): 2009-08-17, 22:57
Lokalizacja: WPR/Warszawa

Re: Dodatkowy immobiliser

Postprzez wojtas91 » 2012-10-13, 22:44

Chodzi mi sposób na przycisk tzw 'pastylka' :) Nie typu 1 / 0 czy ON / OFF tylko pastylke, ze gdy nie nacisne nie odpale :)
Jak i gdzie w ktory kabel podłaczyc sie ?
Avatar użytkownika
wojtas91
220 km/h
 
Posty: 292
Dołączył(a): 2010-04-24, 10:52
Lokalizacja: Wschowa

Re: Dodatkowy immobiliser

Postprzez Tygrysica » 2012-10-13, 22:51

czyli chodzi Ci o odcinkę taką o jakiej ja myślę, pogadam z kumplem, bo powiedział, że mi taką zrobi ale nie mówił wtedy który dokładnie kabel trzeba podpiąć ;)
Obrazek

Jeden model, jedna pasja, dwa kluby!!!

Zapraszam do zapoznania się z Regulaminem
Avatar użytkownika
Tygrysica
Administrator
 
Posty: 2983
Dołączył(a): 2009-08-17, 22:57
Lokalizacja: WPR/Warszawa

Re: Dodatkowy immobiliser

Postprzez Tycjan » 2012-10-13, 23:15

szczeze mowiac watpie zeby to jeszcze ktos chcial krasc... czesci sa na tyle tanie ze lepiej kupic nowe niz uzywki wiec na tym nie zarobia a cale probowac sprzedac to wiecej nerwow niz to warte...
jak nie bedziecie panelu radia i innych cennych rzeczy na widoku zostawiac to nikt sie nie wlamie a jak sie wlamie to po jakis zamowiony elemen albo naglosnienie, z alarmem sobie poradzi a odpalanie nawet mu do glowy nie przyjdzie ;-)

poza tym przycisk i pastylka to dwie rozne rzeczy, przycisk to poprostu zakladasz na kablu od zaplonu i chowasz tak zeby bylo trudno znalezc i dziala on/off a pastylka to typowy immobilaiser, pastylka to jakby kod do systemu, nosisz ja przy kluczykach i zblizasz do czytnika przed odpaleniem, w tigrach masz pastylke w kluczyku a 'czytnik' przy stacyjce
Tigra miłością, jazda Nią radością. A spalanie? A hu* ze spalaniem! :P
Obrazek
Avatar użytkownika
Tycjan
220 km/h
 
Posty: 1182
Dołączył(a): 2008-11-06, 13:08
Lokalizacja: Podkarpacie

Re: Dodatkowy immobiliser

Postprzez Tygrysica » 2012-10-13, 23:50

co do przycisku to są 2 rodzaje albo tak jak piszesz on/off jak ma mój brat w samochodzie (zawsze przed odpaleniem i przed opuszczeniem samochodu musi właczyć bądź wyłaczyć) albo takie, które tylko przed odpaleniem musisz nacisnąć, bo blokują zapłon po każdym zgaszeniu silnika
Obrazek

Jeden model, jedna pasja, dwa kluby!!!

Zapraszam do zapoznania się z Regulaminem
Avatar użytkownika
Tygrysica
Administrator
 
Posty: 2983
Dołączył(a): 2009-08-17, 22:57
Lokalizacja: WPR/Warszawa

Re: Dodatkowy immobiliser

Postprzez Tycjan » 2012-10-14, 07:21

no tak tez mozna zrobic ale to juz wiecej zabawy, wiecej kabli i trzeba jakis uklad zeby ten wlacznik dzialal ale wtedy juz jest rozwojowy system bo w miejscu wlacznika mozna zamontowac immo lub bajer w postaci czytnika lini papilarnych
Tigra miłością, jazda Nią radością. A spalanie? A hu* ze spalaniem! :P
Obrazek
Avatar użytkownika
Tycjan
220 km/h
 
Posty: 1182
Dołączył(a): 2008-11-06, 13:08
Lokalizacja: Podkarpacie

Re: Dodatkowy immobiliser

Postprzez wojtas91 » 2012-10-14, 09:08

Pastylka wiadomo mniejsza i cichsza w włączaniu :) Właśnie chciałbym taka pastylke i tu nie chodzi o kradzież czy cos podobnego ale o taki bajer ;) Np. kolega bedzie chcial nam zrobic numer i bedzie chciał przestawic auto a tu dupa nie odpali ;)
Avatar użytkownika
wojtas91
220 km/h
 
Posty: 292
Dołączył(a): 2010-04-24, 10:52
Lokalizacja: Wschowa


Powrót do Elektryka i elektronika

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość