Opel

Opel Forum Home Opel Home Grupy Klubowicze Forum Mapa Mapa Polski Fotoradarów Statystyki Wyszukiwarka Serwisu Szukaj Wyszukiwarka Serwisu Statystyki Rejestracja Mapa Polski Fotoradarów Zaloguj Wyloguj się z Portalu

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Reggie1987 
Reggie

Województwo: Łódzkie
Imię: Marcin

Wysłany: 2009-12-16, 10:33    

Tomuś napisał/a:
Zrób sobie bezgotówkowo w jakiejś dobrej firmie i tyle... No chyba, ze chcesz zarobić na odszkodowaniu i zrobić auto tak na odwal się.

Tomku...
Czytałem wiele opinii na temat TUW i np pewnie Pan zostawił samochód w serwisie...TUW miał pokryć koszty naprawy, lecz jak się okazało po okazaniu faktury dla nich ta naprawa za wiele kosztowała i ta osoba jest już 3 miesiące bez samochodu, ponieważ TUW nie przelał jeszcze pieniędzy na konto serwisu :/

I pytam się dlatego ile mniej więcej powinni mi wypłacić...

Czytałem też że ziomek miał BMW Z3 97 r. miał porysowany zderzak, nadkole, maskę oraz pęknięty reflektor i dostał 1900 zł :/

Administrator

Model Opla : Opel24.com
Zaproszone osoby: 15022
LPG: Nie
Adsense :

Opel Corsa
Peter 
Administrator

Województwo: Kujawsko-Pomorskie

Wysłany: 2009-12-16, 10:39    

Reggie1987, jak naprawiasz auto bezgotówkowo, to podpisujesz upoważnienie dla warsztatu i oni sami dochodzą zapłaty od towarzystwa ubezpieczeniowego. Ciebie to nie obchodzi, odbierasz samochód po naprawie, a oni potem się rozliczają z ubezpieczycielem (tak robią dobre warsztaty).

> Moja Tigra <

Geppetto
Administrator

Adsense :

Reggie1987 
Reggie

Województwo: Łódzkie
Imię: Marcin

Wysłany: 2009-12-17, 11:18    

Peter napisał/a:
Reggie1987, jak naprawiasz auto bezgotówkowo, to podpisujesz upoważnienie dla warsztatu i oni sami dochodzą zapłaty od towarzystwa ubezpieczeniowego. Ciebie to nie obchodzi, odbierasz samochód po naprawie, a oni potem się rozliczają z ubezpieczycielem (tak robią dobre warsztaty).

Rozumiem ;)
Nie miałem po prostu wcześniej do czynienia z takim przypadkiem...

ps. A może znacie jakąś stronkę na której są podane mniej więcej ceny jakie powinny wypłacać ubezpieczalnie?

Geppetto
Administrator

Adsense :

kinga21.1.4 
20 km/h
kinga

Wysłany: 2010-01-11, 14:04    

ja miałam stuknięty przód po lewej i prawej stronie tylko błotniki maska i zderzak i oddalam na bezgotowkową naprawę najpierw przyszedł rzeczoznawca i oceniał szkody i czy szkody nie przekraczają wartości rynkowej samochodu jeżeli nie to spoko oddajesz do warsztatu i ci robią i jeszcze w czasie naprawy przychodzi drugi rzeczoznawca i ocenia wady wewnętrzne i tez pisze protokół ze jeszcze to i to jest popsute ze tego wcześniej nie było widać i tyle upoważnienie się pisze dla warsztatu i tyle :) mi autko zrobili za 9 i pól tysiąca na bezgotówkowym i jest super zrobione :) wszystko mam nowiusieńkie :) bo na bezgotówkowym nie bawią się w części używane i to jest tez duży plus.

[ Komentarz dodany przez: Tomuś: 2010-01-11, 14:31 ]
Poprawiłem całą masę ortów. Kinga wypada pisać po polsku.

AVRIL 
30 km/h
AVRIL

Województwo: Małopolskie

Ostrzeżeń:
Smary Uszczelka Głowica Pasek rozrzšdu Termostat  1/3/6
Wysłany: 2010-03-18, 10:59    

Uniqa dotychczas płaciłam 354 ( 60%-znizki) , w pazdzierniku 2009 stuknęłam kolezanke z pracy i podniesli mi na 454,
tigra 1,6 . 95 rok

MalaMi 
Pani mechanik ;)

Województwo: Mazowieckie
Imię: Karolina
Pomogła: 2 razy

Ostrzeżeń:
Smary Uszczelka Głowica Pasek rozrzšdu Termostat  1/3/6
Wysłany: 2010-03-18, 14:41    

Ja mam w TUW-ie z assistance-m ja zaplaciłam sporo ale mniej niż tu sie nie dało bo nie mam współwłaściciela bo u mnie nikt nie ma prawka w rodzinie .Ale śmiało polecam wszystkim

Odpowiedz do tematu

Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: